Thursday, October 23, 2008

0 Jeritan korang 10/23/2008 12:05:00 PM

sekadar hiburan

Posted by Din -
Cerita Lawak : Ciuman
Posted by admin on 2006/9/21 15:46:38 (10390 reads)

LISA: Berapa harga semeter kain ni?

PENJUAL: Harga 1meter cuma 1ciuman

LISA: Baiklah..bagi saya 10meter..

PENJUAL: (gembira)...ni dah siap sepuluh meter kain..bayarannya???

LISA: Jap,nenek saya akan bayarkan..(sambil menunjuk ke arah neneknya)











Cerita Lawak : Perkataan Berlawan
Posted by admin on 2008/10/17 6:25:00 (376 reads)

Murid-murid: Selamat pagi, cikgu.
Cikgu:Mengapa selamat pagi saja?
Petang dan malam, awak doakan saya tak
selamatkah?
Murid-murid: Selamat pagi, petang dan malam,
cikgu!
Cikgu: Panjang sangat tu! Tak pernah pun dibuat
oleh orang lain! Katakan saja selamat sejahtera!
Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini
meliputi semua masa dan keadaan.
Murid-murid: Selamat sejahtera, cikgu!
Cikgu: Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Cikgu nak buat kata berlawan hari ni. kamu kena jawab cepat.
Murid-murid: Faham, cikgu!
Cikgu: Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid-murid: (senyap)
Cikgu: Pandai!
Murid-murid: Bodoh!
Cikgu: Tinggi!
Murid-murid: Rendah!
Cikgu: Jauh!
Murid-murid: Dekat!
Cikgu: Keadilan!
Murid-murid: UMNO!
Cikgu: Salah!
Murid-murid: Betul!
Cikgu: Bodoh!
Murid-murid: Pandai!
Cikgu: Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid-murid: Ini adalah jawapan, pandai!
Cikgu: Mati aku!
Murid-murid: Hidup kami!
Cikgu: Rotan baru kamu tau!
Murid-murid: Akar lama tak tau!
Cikgu: Malas aku nak mengajar kamu semua!
Murid-murid: Rajin kami tak belajar cikgu!
Cikgu: Kamu gila!
Murid-murid: Kami siuman!
Cikgu: Cukup! Cukup!
Murid-murid: Kurang! Kurang!
Cikgu: Sudah! Sudah!
Murid-murid: Belum! Belum!
Cikgu: Mengapa kamu semua ini bodoh
sangat?
Murid-murid: Sebab kami semua itu pandai sikit!
Cikgu: Oh! Melawan!
Murid-murid: Oh! Mengalah!
Cikgu: Kurang ajar!
Murid-murid: Cukup belajar!
Cikgu: Habis aku!
Murid-murid: Kekal kami!
Cikgu: O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid-murid: K.O. Pegajaran belum bermula!
Cikgu: Sudah, bodoh!
Murid-murid: Belum, pandai!
Cikgu: Berdiri!
Murid-murid: Duduk!
Cikgu: Saya kata UMNO salah!
Murid-murid: Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu: Bangang kamu ni!
Murid-murid: Cerdik kami tu!
Cikgu: Rosak!
Murid-murid: Baik!
Cikgu: Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid-murid: Kami dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu: (Senyap dan mengambil buku-bukunya
Continue reading...
16 Jeritan korang 10/23/2008 11:53:00 AM

Enth pe2 tah

Posted by Din -
skag ni dh msuk mngu stdi week dh..nila mse utk aku nk cover blk ape yg aku dh blaja sblm ni..cmnela nk fnal nt ni..aku bknnye reti sgt ni..aduh aduh dan aduh lg..sape2 yg trsa nk tlng aku amat2 dia alukan..haha..
Continue reading...

Tuesday, September 2, 2008

0 Jeritan korang 9/02/2008 07:34:00 AM

adoiyai

Posted by Din - Filed under
adoi..dh lama xmsuk dlm blog aku ni..sbuk tol..hahaha..skag dh msuk bln pose..so kna la pose..haha..jgn nk pntg lak..tp yg aku sdh kt ump ni time nk bkak xda jual kuih sgt..ish3..npela cm2..pliki tol..anyway dh da mknan pon dh ok..haha..k chow lu..
Continue reading...

Monday, July 21, 2008

1 Jeritan korang 7/21/2008 11:42:00 PM

pengenalan

Posted by Din - Filed under
ASSALAMUALAIKUM kpd semua rkn2 sy..hrp2 smue skag sht belake..hehe.ni adalh sy pnye first post utk blog sy..yela baru wtkan..haha..xsgka akan ada blog sndr..aku bkn mnt sgt sal blog2 ni..dh kna wt 2 wt jela oi..haha..rsenye xda pe dh nk cte ni..nt da msa aku tmbh lg bnda dlm blog aku ni..pepon gudluck utk kwn2 aku..adios..
Continue reading...
Related Posts with Thumbnails

Followers